Νέα

Τεστ επαγγελματικού προσανατολισμού για 500 εφήβους από το JA Greece και την NN Hellas

16 April 2020

Οι συμμετέχοντες μπαίνουν σε κλήρωση για να κερδίσουν ένα tablet!

Το Junior Achievement Greece και η NN Hellas που συνδημιούργησαν πριν ένα χρόνο το πρόγραμμα επαγγελματικού προσανατολισμού «My Career», κάνουν ένα εξαιρετικά χρήσιμο δώρο στα παιδιά σε όλη την Ελλάδα που μένουν σπίτι λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.  Παρέχουν πρόσβαση στο  τεστ επαγγελματικού προσανατολισμού του προγράμματος, σε 500 εφήβους, 15 έως και 18 ετών, με μια απλή δήλωση συμμετοχής σε αυτόν τον σύνδεσμο:    https://forms.gle/se8mmrCdfeGqCw6P6. Τα παιδιά μπορούν να υποβάλλουν αίτηση έως και τις 10 Μαΐου και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Οι συμμετέχοντες μπαίνουν αυτόματα και σε κλήρωση για να κερδίσουν ένα tablet.

Το τεστ επαγγελματικού προσανατολισμού, που είναι ένα από τα καλύτερα που προσφέρονται στην Ελλάδα και περιλαμβάνεται στο πρόγραμμα «My Career», ολοκληρώνεται μέσα σε μια ώρα.  Οι ερωτήσεις είναι επιστημονικά μελετημένες έτσι ώστε να βγαίνει ένα πολύ αξιόπιστο αποτέλεσμα για τις κλίσεις και τις βαθιές επιθυμίες του παιδιού που είναι πιθανό να μην ορατές από τις επιδόσεις του στο σχολείο και την προσωπικότητά του. Πρόσβαση στο τεστ είχαν μέχρι πρόσφατα οι μαθητές και οι μαθήτριες που συμμετείχαν στο πρόγραμμα «Μy Career» μέσω του σχολείου τους αλλά τώρα δίνεται η δυνατότητα σε επιπλέον 500 μαθητές και μαθήτριες να δηλώσουν μόνοι τους συμμετοχή και να πραγματοποιήσουν το τεστ.   

«Πρόκειται για μια μεγάλη ευκαιρία έτσι ώστε τα παιδιά να αξιοποιήσουν με τον καλύτερο τρόπο το χρόνο τους στο σπίτι και είμαι σίγουρος ότι θα σπεύσουν να δηλώσουν συμμετοχή», δήλωσε ο Aργύρης Τζικόπουλος, Γενικός Διευθυντής του Junior Αchievement Greece και Πρόεδρος του Εκτελεστικού Συμβουλίου του JA Europe και συμπλήρωσε: «Στις αιτήσεις που θα λάβουμε, θα δώσουμε προτεραιότητα σε παιδιά που ζουν στην περιφέρεια και σε ακριτικές περιοχές καθώς εκεί υπάρχουν και οι μεγαλύτερες ανάγκες. Χαιρόμαστε ιδιαίτερα που σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία, βοηθάμε τους μαθητές και τις μαθήτριες να διατηρήσουν την αισιοδοξία τους και να δημιουργήσουν το δικό τους όραμα για τη ζωή τους και την Ελλάδα 

Το τεστ είναι ένα από τα επιμέρους τμήματα του προγράμματος επαγγελματικού προσανατολισμού «Μy Career» του Junior Achievement Greece που υποστηρίζεται από την NN Hellas και πραγματοποιείται με μεγάλη επιτυχία από το Μάϊο του 2019 σε Γυμνάσια και Λύκεια της περιφέρειας χωρίς κανένα κόστος για τα παιδιά και τα σχολεία. Έχει ήδη βοηθήσει ουσιαστικά πάνω από 650 παιδιά σε ακριτικές περιοχές της χώρας να εντοπίσουν τις κλίσεις και τα ταλέντα τους με την διεξαγωγή αναλυτικών τεστ αλλά και συνεδρίες με συμβούλους έτσι ώστε τα παιδιά να επιλέξουν το επάγγελμα που τους ταιριάζει και έχει ζήτηση στην αγορά εργασίας.  «Το πρόγραμμα ξεκίνησε να πραγματοποιείται δια ζώσης στο 1ο ΓΕΛ Καλύμνου, στο ΓΕ.Λ. Μοχού Κρήτης, στο Αρσάκειο Γυμνάσιο Ιωαννίνων, στο ΓΕ.Λ. Αφάντου Ρόδου, στο 2ο ΓΕ.Λ. Αλεξανδρούπολης και άλλα σχολεία της περιφέρειας, όπου η ανταπόκριση των παιδιών και των εκπαιδευτικών ήταν ενθουσιώδης», δήλωσε η Υπεύθυνη του Προγράμματος «My Career», Xριστίνα Λαμπριανάκη και τόνισε: «Για να έχουν πρόσβαση όλο και περισσότερα παιδιά σε όλη την Ελλάδα, το υλικό ψηφιοποιήθηκε σε μια πολύ καλαίσθητη και απλή στη χρήση πλατφόρμα, όπου υπάρχουν βίντεο και διαδραστικό υλικό για πολλά επαγγέλματα με έμφαση στα STEM και την τεχνολογία, λίστα με τις Πανεπιστημιακές Σχολές για το κάθε επάγγελμα, προσωπικές ιστορίες επιτυχίας επιχειρηματιών και υψηλόβαθμων στελεχών επιχειρήσεων και άλλες πληροφορίες που εμπνέουν τα παιδιά για να κάνουν τη σωστή επιλογή επαγγέλματος.

Το τεστ επαγγελματικού προσανατολισμού προσφέρεται στα 500 πρώτα παιδιά που θα δηλώσουν συμμετοχή. Όλα τα παιδιά όμως μπορούν να περιηγηθούν στην πλατφόρμα του «My Career» και να δουν τις εξαιρετικά χρήσιμες πληροφορίες που περιέχει. Θα βρείτε την πλατφόρμα στον εξής σύνδεσμο: http://mycareer-ja.gr/

Το «My Career» συμπληρώνει το σπουδαίο έργο του Junior Achievement Greece στη μαθητική και φοιτητική επιχειρηματικότητα με τους δημοφιλείς Πανευρωπαϊκούς Εκπαιδευτικούς Διαγωνισμούς «Μαθητική Εικονική Επιχείρηση» και «JA Start Up» (για φοιτητές). Το Junior Achievement Greece, περιφερειακά υπάγεται στο JA Europe και παγκόσμια στο JA Worldwide, που έχει συμπληρώσει 100 χρόνια απο την ίδρυσή του και για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά βρίσκεται στην 7η θέση των καλύτερων μη-κερδοσκοπικών οργανισμών σε όλο τον κόσμο. Για όλες τις εξελίξεις στο πρόγραμμα «My career» και τα άλλα προγράμματα, μπορείτε να ακολουθείτε το JA Greece στα social media:

Facebook: https://www.facebook.com/JuniorAchievementGreece/

LinkedIn:https://www.linkedin.com/company/jagreece/

Instagram: ja_greece

Twitter: https://twitter.com/JA_Greece

Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCz1r7rHoukrRyUm4Tyfh3Ew

ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ JUNIOR ACHIEVEMENT GREECE: www.senja.gr

Για περισσότερες πληροφορίες:

Μαρία Γιαννέτου

Δημοσιογράφος

Υπεύθυνη Επικοινωνίας Junior Achievement Greece 

We use cookies to ensure you get the best experience on our website. Find out more here.

I accept cookies from this site