Λυκείου

Προγράμματα Λυκείου

 

 Τα προγράμματα που υλοποιούνται στο Λύκειο είναι τα ακόλουθα: 

1.     ΕΙΚΟΝΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ
2.     ENTEPRENEURIAL SKILLS PASS
3.     ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ
4.     ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ
5.     ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΕΝΟΣ ΣΤΕΛΕΧΟΥΣ
Διαβάστε παρακάτω την περιγραφή κάθε προγράμματος και δηλώστε συμμετοχή.

 

1)Εικονική Επιχείρηση

Διάρκεια υλοποίησης: 1-2 ώρες/εβδομάδα σε ετήσια βάση (ιδανικά Οκτώβριος-Μάιος)

H ΕΙΚΟΝΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ αποτελεί ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα που βασίζεται στην αρχή της «εκμάθησης μέσα από την πράξη» και απευθύνεται σε μαθητές ηλικίας 15-18 ετών.

Το πρόγραμμα της Εικονικής Επιχείρησης είναι μια ομαδική δραστηριότητα, η οποία δίνει την ευκαιρία στους μαθητές να δημιουργήσουν μία δική τους εταιρία και να κατανοήσουν τα στάδια λειτουργίας και ρευστοποίησης μιας επιχείρησης.

Κατεβάστε το ενημερωτικό φυλλάδιο Company-program

Για να υποβάλετε την αίτησή σας επισκεφθείτε αυτόν τον σύνδεσμο.

 

 

2) Entepreneurial Skills Pass

Δίνοντας στους νέους το διαβατήριο για νέες ευκαιρίες!

Στο πλαίσιο του Εκπαιδευτικού Προγράμματος «Εικονική Επιχείρηση» (Company Program), εγκαινιάζεται η υλοποίηση του νέου πανευρωπαϊκού εκπαιδευτικού προγράμματος Πιστοποίησης Επιχειρηματικών Δεξιοτήτων (Entepreneurial Skill Pass/ESP εν συντομία). Το ESP ξεκίνησε ως ένα τριετές πρόγραμμα εγκεκριμένο από το τμήμα Εκπαίδευσης και Πολιτισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, μέρος της ευρωπαϊκής επιχειρηματικής εκστρατείας για την ανάπτυξη επιχειρηματικών δεξιοτήτων και αποτελεί πρωτοβουλία που προωθείται από JA Europe και το CSR Europe.

Σκοπός του προγράμματος είναι η δημιουργία μιας νέας διεθνούς πιστοποίησης επιχειρηματικών Δεξιοτήτων για μαθητές, ηλικίας 16-18 ετών, κυρίως τεχνικών/επαγγελματικών αλλά και Γενικών Λυκείων, οι οποίοι συμμετείχαν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Εικονικής Επιχείρησης, κατά τη διάρκεια του οποίου οι μαθητές δημιουργούν μια μαθητική επιχείρηση και περνούν από όλα τα στάδια λειτουργίας της, από την αρχική ιδέα εως την ρευστοποίηση της εταιρείας.

Το 2013 υπήρξε η πρώτη χρονιά υλοποίησης της πιστοποίησης, στο οποίο θα έχουν την ευκαιρία να λάβουν μέρος μαθητές Δημοσίων και Ιδιωτικών Λυκείων και ΕΠΑΛ τα οποία ήδη συμμετέχουν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Εικονική Επιχείρηση». .

Ένας από τους βασικούς στόχους του προγράμματος είναι να δώσει στους μαθητές, που έχουν αποκτήσει την πιστοποίηση πρόσβαση σε περαιτέρω ευκαιρίες που προσφέρουν οι εταιρίες και οι οργανισμοί, που θα συμμετάσχουν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα. Οι εταιρείες που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα μπορούν να παρέχουν σε μαθητές περαιτέρω επαγγελματική εκπαίδευση και μέσω υποτροφιών, μαθητειών και θέσεων εργασίας την ευκαιρία να αποκτήσουν μια σφαιρική αντίληψη για τον κόσμο της εργασίας. Οι εταιρείες μπορούν επίσης να παρέχουν στους μαθητές καθοδήγηση, ειδικά σχεδιασμένη για να βοηθήσει τους μαθητές που έχουν δημιουργήσει τη δική τους επιχείρηση, οικονομική υποστήριξη για την εκκίνηση επιχειρηματικών δραστηριοτήτων και πρόσβαση σε θερμοκοιτίδες και επιταχυντές νεανικής επιχειρηματικότητας (business incubators and accelerators). Ο μακροπρόθεσμος στόχος του προγράμματος είναι να φέρει τους νέους σε επαφή με την αγορά εργασίας, δίνοντας τους ευκαιρίες να εκφράσουν τις επιχειρηματικές τους ιδέες, να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους, να εργαστούν ομαδικά, να αναλάβουν ευθύνες, να επιλύσουν προβλήματα, και να αναπτύξουν τη δημιουργικότητά τους μεταξύ άλλων. Διαβάστε τα ενημερωτικά φυλλάδια του JA Europe για το ESP και τα οφέλη που θα αποκομίσουν οι μαθητές σας: : 

ESP_Brochure_2019 

The Entrepreunerial Skills Pass 2019

  

 

3) Τράπεζες σε δράση

Διάρκεια υλοποίησης: 8 ωριαίες συναντήσεις ή 4 δίωρες συναντήσεις

► ΣΚΟΠΟΣ του προγράμματος Τράπεζες σε Δράση είναι να δώσει στους μαθητές Λυκείου την ευκαιρία να αποκτήσουν βασικές χρηματοοικονομικές γνώσεις και κατάλληλες δεξιότητες, ώστε να διαχειρίζονται τα οικονομικά τους ως ενημερωμένοι καταναλωτές και να διευρύνουν τους ορίζοντές τους ως μελλοντικοί επαγγελματίες.

Κατεβάστε το ενημερωτικό φυλλάδιο εδώ.

 

4) Διαγωνισμός Κοινωνικής Καινοτομίας

Το πρόγραμμα «Διαγωνισμός Κοινωνικής Καινοτομίας» (Social Innovation Relay), υλοποιείται σε παγκόσμιο επίπεδο από τον Οργανισμό Junior Achievement, και απευθύνεται σε μαθητές ηλικίας 15-18 ετών (Γ΄ Γυμνασίου & Λυκείου).

Πρόκειται για ένα διαδραστικό, διαδικτυακό εκπαιδευτικό πρόγραμμα σχεδιασμένο έτσι ώστε να ενθαρρύνει τους μαθητές να αναπτύξουν καινοτόμες ιδέες και λύσεις για τα σύγχρονα κοινωνικά προβλήματα και παράλληλα να τους δώσει τη δυνατότητα να καλλιεργήσουν δεξιότητες που χρειάζεται να αναπτύξουν για να γίνουν κοινωνικά υπεύθυνοι επαγγελματίες στο μέλλον.

Κατεβάστε το ενημερωτικό φυλλάδιο από εδώ.

Για να υποβάλετε την αίτησή σας επισκεφθείτε αυτόν τον σύνδεσμο.

 

5) Στη σκιά ενός στελέχους

(Διάρκεια προγράμματος 3 ώρες)

Το πρόγραμμα αυτό απευθύνεται σε μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Στη Σκιά ενός Στελέχους» (Job Shadow) υλοποιείται υπό μορφή επίσκεψης σε εργασιακό περιβάλλον-επιχείρηση και διαρκεί συνήθως 2-3 ώρες.

Συγκεκριμένα, μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου επισκέπτονται μία εταιρία, έρχονται σε επαφή με στελέχη της με σκοπό να γίνουν κοινωνοί της επαγγελματικής λειτουργίας των στελεχών. 

Κατεβάστε το ενημερωτικό φυλλάδιο από εδώ.

Για να υποβάλετε την αίτησή σας επισκεφθείτε αυτόν τον σύνδεσμο.

We use cookies to ensure you get the best experience on our website. Find out more here.

I accept cookies from this site