Νέα

Διαδικτυακό Πρόγραμμα "Ονειρεύομαι Σοφά" για μαθητές Ε', Στ' Δημοτικού και Α' Γυμνασίου

06 October 2020

Η πλατφόρμα «Ονειρεύομαι Σοφά» επιστρέφει και πάλι στις αίθουσες των σχολείων και φέτος για ολόκληρη την Ελλάδα! Το καινοτόμο πρόγραμμα υλοποιείται εξ ολοκλήρου διαδικτυακά και απευθύνεται σε μαθητές Ε’, ΣΤ’ Δημοτικού και Α’ Γυμνασίου.

Το πρόγραμμα υλοποιείται  στο χρονικό διάστημα Οκτώβριος-Νοέμβριος 2020.

 

Στόχος του είναι οι μαθητές να εξοικειωθούν με τις έννοιες της προνοητικότητας και της υπευθυνότητας. Επιπλέον, μέσα από παραδείγματα της καθημερινής ζωής, να αντιληφθούν τη σημασία της πρόληψης κινδύνων, μιας σημαντικής επιχειρηματικής ικανότητας. 

Υλοποίηση

Η υλοποίηση του προγράμματος γίνεται στην αίθουσα υπολογιστών του σχολείου με παρουσία του/της εκπαιδευτικού. Το κάθε παιδί θα έχει προσωπικό username και κωδικό για να συνδεθεί στην πλατφόρμα υλοποίησης του προγράμματος. Ενδεικτικά, προτείνεται να ολοκληρωθεί μέσα σε δύο διδακτικά δίωρα. Εναλλακτικά, αφού γίνει μία συνάντηση (ένα διδακτικό δίωρο) στο σχολείο οι μαθητές/ριες μπορούν να ολοκληρώσουν το πρόγραμμα αυτόνομα, ακόμα και από το κινητό τους ή το tablet τους στο σπίτι!

Στην πλατφόρμα dreamwisely.gr, οι μαθητές/τριες:

- θα περιηγηθούν στο διαδραστικό ταμπλό που βλέπετε αριστερά, μαθαίνοντας για την επιχειρηματικότητα, την ασφάλεια και την προνοητικότητα

- θα απαντήσουν σε ερωτήσεις κλειστού τύπου αυτοαξιολόγησης

- θα παίξουν παιχνίδια αξιοποιώντας τις γνώσεις που απέκτησαν αλλά και για να διασκεδάσουν

- τέλος, θα παραλάβουν βεβαίωση ολοκλήρωσης του προγράμματος

Εθελοντές

Οι εθελοντές επαγγελματίες φέτος λόγω Covid-19 δεν επιτρέπεται να παρευρίσκονται στη σχολική τάξη, επομένως η παρουσία τους είναι προαιρετική.

Ως εναλλακτική, έχει δημιουργηθεί ένας οδηγός (tutorial video) για την περιήγηση στην πλατφόρμα, τον οποίο μπορούν είτε να τον δουν οι εκπαιδευτικοί πριν την υλοποίηση του προγράμματος ώστε να καθοδηγήσουν τους μαθητές, είτε να παρακολουθήσουν μαζί με τους μαθητές στην εκκίνηση του προγράμματος μέσα στην τάξη.

Σε περίπτωση που επιλεγεί από το σχολείο η παρουσία εθελοντή, αυτή θα είναι δυνατή μέσω Skype. Επομένως, αν το σχολείο διαθέτει τον κατάλληλο εξοπλισμό, ο εθελοντής θα μπορεί να συνδεθεί με την τάξη για την πρώτη συνάντηση της υλοποίησης.

Για να εκδηλώσετε το ενδιαφέρον συμμετοχής της τάξης σας και του σχολείου σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε: 

Τηλεφωνικά: 2130788600
Email: ioanna.kyprioti@jagreece.org 

Θα χαρούμε πολύ να συνεργαστούμε!

Το πρόγραμμα προσφέρεται
 δωρεάν, με την ευγενική χορηγία της Ε.Ε.Α.Ε.

 

We use cookies to ensure you get the best experience on our website. Find out more here.

I accept cookies from this site