Νέα

Η πρώτη συνέντευξη τύπου του Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων Junior Achievement Greece

24 September 2018

Η πρώτη συνέντευξη τύπου του Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων Junior Achievement Greece

 

Nέα εποχή για το ΣΕΝ/JA Greece με Πρόεδρο τον βραβευμένο επιχειρηματία Μάρκο Βερέμη

 

Με… το δεξί θα μπει ο Οκτώβριος καθώς τη Δευτέρα 1η Οκτωβρίου και ώρα 11:30 π.μ. στα γραφεία του ΣΕΒ, Ξενοφώντος 5, Σύνταγμα, θα πραγματοποιηθεί η πρώτη συνέντευξη τύπου του Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων/Junior Achievement Greece, του μη-κερδοσκοπικού οργανισμού που εκπαιδεύει τα παιδιά στην επιχειρηματικότητα από τα σχολικά χρόνια.

            Η συνέντευξη τύπου θα αποτελέσει την καλή είδηση της ημέρας καθώς θα γίνουν σημαντικές ανακοινώσεις για το μέλλον των παιδιών και της Ελλάδας από τον Πρόεδρο του Δ.Σ. του ΣΕΝ/JA Greece τον βραβευμένο επιχειρηματία κ. Μάρκο Βερέμη, Συνιδρυτή και Πρόεδρο της εταιρείας τεχνολογίας Upstream που ιδρύθηκε μέσα στην κρίση -το 2002- και σήμερα δραστηριοποιείται σε 45 χώρες σε όλο τον κόσμο. Το 2013 ο κ. Βερέμης βραβεύθηκε από τον ΕΒΕΑ ως ο καλύτερος επιχειρηματίας της χρονιάς, ενώ είναι μέλος του ΔΣ και μέντορας των νέων και σε άλλους σπουδαίους φορείς όπως Endeavor, ΙΟΒΕ και διαΝΕΟσις.  

            Η Προεδρία του κ. Βερέμη, του επιχειρηματία-πρότυπο για τους νέους που επιθυμούν να ασχοληθούν με την επιχειρηματικότητα σηματοδοτεί τη νέα εποχή για το Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων/Junior Achievement Greece. Η επιτυχία της εταιρείας του, της Upstream, αποτελεί Ελληνικό success story και ο κ. Βερέμης είναι έτοιμος να μεταλαμπαδεύσει τις γνώσεις και τις εμπειρίες του στους νέους και να τους βοηθήσει ουσιαστικά να ακολουθήσουν τα δικά του επιτυχημένα βήματα, αλλάζοντας τις ζωές τους και την Ελλάδα.

            Το ΣΕΝ/JA Greece αναπτύσσεται δυναμικά και σε Ευρωπαϊκό επίπεδο μετά την εκλογή του Γενικού Διευθυντή του oργανισμού κ. Αργύρη Τζικόπουλου στη θέση του Αντιπροέδρου του Εκτελεστικού Συμβουλίου του Junior Achievement Europe, στο οποίο υπάγεται το ΣΕΝ/JA Greece. Ο κ. Τζικόπουλος θα αναλύσει τη λειτουργία και τους στόχους του οργανισμού αλλά και τις επιτυχίες της περυσινής σχολικής χρονιάς με την υποστήριξη του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου και την πολύ σημαντική Ευρωπαϊκή βράβευση της Μαθητικής Εικονικής Επιχείρησης «Ηelm.e.t.» από τα Εκπαιδευτήρια Μπουγά στην Καλαμάτα. 

           

Εορτασμός για τα 100 χρόνια Junior Achievement Worldwide

 

H πρώτη συνέντευξη τύπου του ΣΕΝ/JA Greece θα είναι πανηγυρική καθώς θα εορταστούν και τα 100 χρόνια του Junior Achievement Worldwide, του μεγαλύτερου εκπαιδευτικού οργανισμού στον κόσμο με παραρτήματα σε 120 χώρες. Το JA Worldwide, που ιδρύθηκε το 1919 στις Η.Π.Α. εκπαιδεύει στην επιχειρηματικότητα 10.000.000 μαθητές κάθε χρόνο, μεταξύ των οποίων και χιλιάδες μαθητές και μαθήτριες στην Ελλάδα.

 

Παιδιά «επιχειρηματίες» στη συνέντευξη τύπου: «Άλλαξε η ζωή μας!»

 

Παιδιά «επιχειρηματίες» από το 1ο ΕΠΑΛ Ασπροπύργου, το 3ο ΓΕΛ Αργυρούπολης, την Εκπαιδευτική Αναγέννηση και το Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος – Pierce, θα είναι στην συνέντευξη τύπου και θα αναλύσουν με ποιόν τρόπο άλλαξε η ζωή τους από την συμμετοχή τους στο πρόγραμμα Μαθητική «Εικονική Επιχείρηση» (για μαθητές 15-18 ετών). Σύμφωνα με παγκόσμια στατιστικά στοιχεία , τα «στελέχη» των μαθητικών «επιχειρήσεων» έχουν τριπλάσιες πιθανότητες να γίνουν αληθινοί επιχειρηματίες και να δημιουργήσουν τις δικές τους θέσεις εργασίας, σε σχέση με παιδιά που δεν έχουν συμμετάσχει στο πρόγραμμα, ενώ το 60% των αποφοίτων φθάνει σε διευθυντικές θέσεις.  Οι εγγραφές έχουν ξεκινήσει και θα διαρκέσουν μέχρι 20 Νοεμβρίου.

 

Για την είσοδό σας στα γραφεία του ΣΕΒ/JA Greece είναι απαραίτητη η  επιβεβαίωση στην Δημοσιογράφο, Υπεύθυνη Επικοινωνίας του ΣΕΝ/JA Greece, Mαρία Γιαννέτου: maria.yannetou@sen.org.gr – 6932192633

 

 

We use cookies to ensure you get the best experience on our website. Find out more here.

I accept cookies from this site